KURUMSAL
KURUMSAL WEB TASARIM
Neden bir web sitesi sahibi olmanız gerektiğini daha önce hiç düşündünüz mü?
Ticari bir faaliyet gösteriyorsanız bu cevabı çok açık ve net bir sorudur: Daha fazla müşteri ve gelir elde etmek için web sitesi sahibi olmanız gereklidir. Ürün veya hizmetlerinizi daha fazla kişiye ulaştırmak için en uygun ve ekonomik çözüm bir web sitesi sahibi olmaktır. Web sitenizi, konusunda uzman bir web tasarım firmasına tasarlattıktan sonra içerik geliştirme ürün ekleme gibi çalışmalarla web sitenizi geliştirebilirsiniz. Web sitenizi, tasarım firmasından devraldıktan sonra yapmanız gereken çok basittir. Dürüst şekilde ürün ve hizmetlerinizi tanıtmak. "Dürüst şekilde tanıtma" vurgusu şu sebeptendir: Google kurulduğu günden bu yana gelişen bir arama motorudur. Google'da üst sıralara çıkmak için yapılan bazı sahte içerik ve kopya davranışlar artık Google tarafından kolaylıkla tespit edilebilmektedir. Eğer böyle bir durumla karşı karşıya kalırsanız Google tarafından sandbox denilen bir kara listeye düşebilir ve uzun dönem aramalarda yer almaya bilirsiniz. Oysa ürün ve hizmetlerinizi en doğru şekilde ve kendi çabamızla girmeniz web sitenizi değerli kılacak ve kendi sektörümüzde Google aramalarında üst sıralarda yer almanız da önemli katkı sağlayacaktır. Web sitesinden ürün ve hizmetleriniz daha fazla kişiye ulaşabilir. Sadece bulunduğunuz lokasyonda değil ülkemizin her bölgesinde satış yapabilirsiniz. İnternet ile sizi daha fazla kişi tanıyacak, daha fazla kişiye ulaşacak ve dolayısıyla müşteri portföyünüz artacaktır. Eğer hala bir web siteniz yoksa hemen bir web tasarım firmasına ulaşın ve sizi en iyi şekilde anlatacak bir web sitesine kavuşun.
Profesyonel Web Sitesi Fiyatları
Site | Fiyat | Genel Özellikler |
---|---|---|
Başlangıç | 9000 TL | 6 Sayfa + Panel + Hosting + Temel SEO + SSL |
Kurumsal | 11.500 TL | 8 Sayfa + Panel + Kurumsal Hosting + Kurumsal SEO + SSL + Ürün Modülü |
Kurumsal Gelişmiş | 14.000 TL | 15 Sayfa + Panel + Gelişmiş Hosting + Gelişmiş SEO + SSL + Ürün Modülü + Google Translate |
Kurumsal Maksimum | 15.500 TL | 30 Sayfa + Panel + Maksimum Hosting + Maksimum SEO + SSL + Ürün Modülü + Gelişmiş Yabancı Dil Desteği |
Yıllık yenileme bedel ise
Kurumsal ve Esnaf Web Sitesi SSL sertifikasız sitelerde 750TL
Kurumsal ve Esnaf Web Sitesi SSL sertifikasız sitelerde 750 TL
E-Ticaret Siteleri ise 1000 TL olarak belirlenmiştir .
Dijital dünyada işletmeler arasında rekabet hiç olmadığı kadar fazla. Herkes, hayatın her anında ve her yerde interneti kullanabiliyor.
Tüketici davranışlarında yaşanan gelişmelerin farkında olan işletmeler, amatör web sitelerini bırakıp, profesyonel web sitesine sahip olmaları gerektiğinin artık fazlasıyla bilinceler.
Profesyonel web sitesi fiyatları, tasarım, yazılım ve seo özelliklerine göre değişiklik gösterir. Diğer yandan profesyonel web hizmeti veren firmaların kalitesi de fiyatı belirleyen önemli bir faktör.
Google arama motorunda, web sitesi fiyatları diye arama gerçekleştirdiğinizde karşınıza 100 TL’den 10.000 TL’ye kadar geniş bir fiyat çeşitliliği çıkacaktır. Web sitesi bir hizmet olduğundan fiyatlar, web tasarım firmaları arasında büyük farklılıklar gösterir. Peki bu fiyat farkının sebebi nedir? Güvenilir firmaların fiyatları nelerdir? gibi sorularınıza yanıt arayacağız…
DİKKAT!
Bir internet sitesi kurma maliyeti belirlenirken tüm faktörler, ayrıntılar bir arada düşünülür. Size oldukça cüzi bir miktarla profesyonel web sitesi vaadinde bulunanlara karşı daha temkinli olmanız gerekmektedir. Bugün size yapılan web sitesinin sürekli olarak problem çıkarması isteyeceğiniz bir durum olmaz.
Profesyonelce hazırlanmış bir web sitesi, üstünde emek harcamayı zorunlu kılar. İnce ayrıntılarına kadar çalışma gerektirir. Bundan dolayı üstünkörü hazırlanmamış bir web sitesinin kalitesiz olması pek mümkün değildir. Bunun dışında her web sitesinin standart bir maliyeti vardır.
Şablon, taslak haldeki web sitesine istekleriniz doğrultusunda, kendi web siteniz haline dönüştürmeniz mümkün. Ayrıca profesyonelce hazırlanmış web tasarım fiyatını da düşürmüş olacaktır. Hazırda var olan bir taslak üstünde istenilen değişiklerle bir web sitesi oluşturmanın maliyeti daha düşüktür. Gelişmiş, güncel ve son teknolojiye ayak uydurabilen bir sistemle yazılımı oluşturulmuşsa kalitesi de kendini göstermektedir.
Profesyonel bir web sitesinin güncel olup olmaması, teknik birçok şeyi etkilemekle birlikte fiyatı da değiştirebilmektedir.
“Web sitenizin güncel tasarım, yazılım ve seo özelliklerine uygun yapılmasını önemseyin.”
Özetle, profesyonel web site fiyatları birçok faktöre bağlıdır. Bu faktörleri iki grupta inceleyebiliriz;
Web Sitenin Temel Nitelikleri: Web sitesi güncel mi değil mi ? Web site tasarımı mobil uyumlu değil mi ? Web sitesi özgün mü yoksa template adı verilen şablonla mı gerçekleşti ?
Web Sitesinş Yapacak Kişi/Firma: Web sitesini aracı şirket mi yoksa firmanın kendisi mi yapacak ? Web sitesi bir kişi tarafından mı yoksa bir ekip tarafından mı yapılacak? Web tasarımı yapacak firmanın güçlü altyapısı var mı yok mu?
Profesyonel web tasarım fiyatları işte bu bu eksenlerde şekillenir.
Fiyat araştıran firma sahipleri için hazırladığımız web sitesi yaptıracaklar için tavsiyeler yazımızı henüz okumadıysanız hızlıca bir göz atmanızı öneririz.
Şirket web siteleri tarafından özel olarak geliştirilen web siteleri ilk defa site yaptırmak veya mevcut sitesini yenilemek isteyen firmalar için ekonomik bir çözümdür.
Profesyonel Web Sitelerinin Özellikleri Nelerdir?
Profesyonel Web Sitelerini Kimler Yaptırmalı?
Profesyonel web sitesini herkes yaptırabilir. Dolayısıyla kurumsal kimliği olan bir firma, şirket ya da işletme; kişisel/bireysel kimliği olan diğer kullanıcılar da profesyonel web sitesine sahip olabilirler. Ama her şeyden öte, kendi işinde para kazanmak isteyen herkes profesyonel web sitesine ihtiyaç duyar. Hele de geniş bir kitleye seslenmek isterseniz dijital ortam kaçınılmazdır.
Ekonomik gelirinizi artıracak, marka değerinizi ortaya koyacak ve gelişiminize yön verecek bir profesyonel web tasarımı düşünmelisiniz!
Profesyonel Web Sitesi Yaptıracaklar İçin Tavsiyeler
Profesyonel web sitesine sahip olma düşüncesi içindeyseniz söyleyeceğimiz tavsiyelere kulak vermenizde fayda var.
Her şeyden önce, iyi bir araştırma yapın.
Yaptığınız araştırmada detaylara dikkat edin. Bu alanda kim ne yapmış, referanslar neler detaylı göz gezdirin. Size sunulan paketlere bakın. Paket web siteleri arasında bir karşılaştırma yapın. Kim sizlere neyi, ne kadara sunmakta? Karar sürecinizi olabildiğince uzun tutmanızda fayda vardır.
Profesyonel web tasarımını bir firma mı yoksa bir kişi mi yapacak? Belki de üstünde en çok durmanız gereken nokta, web sitenizi kimin yapacağıdır.
✓ Web sitenizin profesyonel dokunuşlarla, üst düzey bir görünüm sergileyebilmesi ancak bir ekibin ortak çalışmasıyla olur.
Bundan dolayı, web sitenizin bir şirket tarafından , profesyonel bir kadro eliyle yapılmasını önemseyin.
✓ 7/24 teknik destek garantisini isteyin.
Bütün işlemlerin sonucunda size söylenen sürenin çok uzun veya çok kısa olmamasına dikkat edin. Çünkü profesyonel bir web sitesi bir günde hazırlanamaz. Toplamda 14 iş günü gibi bir teslim alma koşulu isteyin.
✓ Web siteniz bittikten sonra sevemediğiniz, içinize sinmeyen kısımların değiştirilebilmesinin garantisini alın.
Profesyonel Web Sitelerinde Olması Gereken 8 Özellik
İyi Bir Alan Adı (Domain) — Bir alan adına sahip olmak oldukça kolaydır. Fakat sahip olacağınız alan adının seçimi, işi biraz karmaşık hale sokmaktadır. DİKKAT EDİNİZ ! Alan adını seçerken önünüze gelen ilk alan adını almamalısınız. Akılda kalıcı bir alan adına sahip olmanız kullanıcılarınızın web sitenize direkt olarak giriş yapmalarını kolaylaştırır. Bir domain yani alan adı, tabelanızdaki isim olmalıdır. Çok uzun olmamalıdır. com varsa com alınır yoksa com.tr’ye bakılır. Eğer com.tr de yoksa ardından net’e bakılır. Eğer özel bir sektörde çalışıyorsanız .art gibi jenerik uzantıları da tercih edebilirsiniz.
Alan adlarının uzantılarının her biri ayrı bir anlama gelir. Örneğin :
- .net: Network-ağ
- .com: Commercial (Ticari)
- .com.tr: Commercial.tr (Türkiye uzantılı ticari olan)
- .edu: Education (Eğitim kurumlarının)
- .gov: Government (Devlet kurumları)
- .org:Organization (Organizasyon, kar aramacı gütmeyen kuruluş)
- .info: Information (Bilgi)
- .biz: Business (İş)
- .art: Art (Sanat, belirli bir alanda özel çalışma yürüten. -Mimar, ressam,sanatçı...)
- .pro: Professional (Profesyonel nitelik)
Potansiyel kitleyi çekmek sizin elinizde... Alan adınız hedef kitlenizi harekete geçirebilecek ve kullanıcıların zihninde kalıcı olabilecek güçte olmalı. Ziyaretçiler tarafından bilinir olmanıza yardımcı olacaktır.
Profesyonel Tasarım — Mevcut müşterileriniz nasıl ürün ve hizmetleriniz hakkında fikir sahibi olabilir ancak potansiyel yeni müşterileriniz ilk intibayı web sitenizin tasarımından alacaktır. Profesyonel bir tasarım en ince detayına kadar hesaplanmış ve planlanmış tasarımdır. Bir web sitesine girdiğinizde tasarımın profesyonel olduğunu nasıl anlayabilirsiniz?
- Sitenin genel akışı
- Kullanılan yazı tipleri
- Resim ve videoların orijinal olması
- Yazıların profesyonelce hazırlanmış ve okunabilir olması
- Detaylandırılmış menüler
- Etkili ve özgün içeriklerin varlığı
- Tüm cihazlarda ( mobil,tablet, masaüstü ) mükemmel görünüme sahip olması.
- Renk uyumlarının olması
Temelde bu özelliklere dikkat etmelisiniz. Bunlar profesyonel web sitesinde “olmazsa olmaz” diyebileceğimiz özelliklerdir.
SEO Özellikleri — SEO özellikleri açısından verimsiz, amatör ve güncel olmayan bir altyapıya sahipseniz profesyonel web tasarımı ortaya çıkarmak mümkün değildir. SEO özellikleri profesyonel web tasarımına sahip bir sitenin ana hatlarını, iskeletini oluşturur. Web sitelerin link, başlık (title) ve sayfa teknik detayları ziyaretçiler tarafından görünebilmektedir. Linkleriniz temiz ve kısa, başlık ve açıklamalar eksiksiz ve doğru olmalıdır.
Örneğin: Eğer güçlü bir bina inşa etmek isterseniz muhakkak ki güçlü temeli, sağlam kolonları ve kalın duvarları olmalıdır. Seo özellikleri de profesyonel bir web sitesi için aynı şeyleri ifade eder. “Güçlü profesyonel web sitesi, güçlü seo özelliklerini zorunlu kılar!”
Hızlı Açılan Sayfalar — Google'ın yaptığı araştırmaya göre mobilden gelen ziyaretçilerin %56'sının yüklenmesi 3 saniyeden fazla süren sitelerden çıkış yaptıklarını biliyor muydunuz? Tasarım ne kadar iyi olursa olsun sayfa yüklenme süresi çok uzun olan siteler kullanıcılarına kalitesiz bir izlenim verir. Alternatifi olan her şeyde, kullanıcılar oldukça sabırsızdır. Yani sizin web sitenizden bulabileceğini, başka web sitelerinde de bulabileceğine inanırsa oraya yönelebilir. Peki kullanıcıyı web sitenizde nasıl tutabilirsiniz? Elbette ki kullanıcıya istediğini, istediği sürede verebilirseniz... Dolayısıyla sayfa yüklenme hızınız yüksekse daha fazla tercih edilen bir web sitesi konumuna gelebilirsiniz.
Kaliteli İçerik (Yazı, Resim, Video) — Profesyonel web sitelerini diğerlerinden ayıran en önemli özelliklerden biri içerik kalitesidir. Web siteleri sundukları ürün ve hizmetler hakkında kapsamlı bilgi sunmaları gerekir. Nitelikli bir web sitesinde amatörce hazırlanmış bir içerik bulamazsınız. “Kaliteli içerik, ziyaretçiyi doyum noktasına ulaştıran ya da ulaştırmayı amaçlayan özelliktedir.”
Örneğin: Bir alışveriş merkezinin en iyi noktasında bir giyim mağazanız olduğunu düşünün. Mağazanıza bir satış elemanı almayı planlıyorsunuz. Hangi kriterleri önemsersiniz? Birincisi; dış görünümüne dikkat etmeli. İkincisi; güzel ve akıcı konuşabilmeli. Yani sizin malınızı satabilmek için insanları ikna edecek cümleleri kurması gerekir.
Web siteniz de bir mağazadaki satış eleman gibi güzel görünmeli ve ikna edici, güzel cümleler kurmalıdır. Böylelikle sizinle iletişime geçilme oranı artacaktır.
Yüksek Kullanıcı Deneyimi — Her ne kadar zihninizdeki hedef kitleye ulaşmak varsa da web sitenizin birçok yaş grubu yani 7’den 70’e herkes tarafından kullanılacağını bilmelisiniz. Profesyonelce hazırlanmış bir web sitesi bütün ziyaretçilerin kolayca kullanabileceği bir web sitesidir. Kullanıcı sayısını web siteniz açısından artırmak isterseniz eğer: +Web sitenizin mobil uyumlu olup olmamasına dikkat ediniz.
Gelişmiş Yönetim Paneli — Site üzerinden istenilen güncellemeleri ve ayarlamaları yapmak için profesyonel web sitelerin gelişmiş yönetim panellerine ihtiyacı vardır. Günümüzde artık içeriklerin kalitesi kadar sunumu da önemlidir. Editör alanı ile standart içerikler oluşturmak yerine panel üzerinden istenilen tasarıma sahip SEO'lu sayfalar oluşturulabilmelidir. Gelişmiş yönetim panelinin varlığı sayesinde web siteyi koordine eden editör, isteğe bağlı olarak içerik oluşturabilir, değiştirebilir,ekleyebilir ya da çıkarabilir. Yönetim paneli aslında bir şekil verme aracıdır. Örneğin: bir giyim mağazasındaki vitrini düşünün. Mağaza sahibi ya da çalışanlar tarafından belirli zamanlarda istenilen değişiklikler yapılır. Gelişmiş bir panele sahip olmak istenilen değişimi gerçekleştirmektir. “Yönetemediğiniz bir sistem işlevsel olamaz !”
Yabancı Dil Seçenekleri — Müşterilerinizin tamamı yerli bile olsa Dünya’nın global dili olan İngilizce seçeneğinin olması gerekir. Google translate ile pratik bir şekilde çeviri yapılması mümkün. Web sitenizde yabancı dil seçeceğinin olması sizin ne kadar geniş bir perspektifle işinize odaklandığınızın da bir kanıtıdır. Küreselleşme ile birlikte sanal ortam size mesafeleri bir tıklama ile yakınlaştırır. Dolayısıyla büyük ölçekte çalışmak farklı dil seçeneklerini zorunlu kılmaktadır.
Profesyonel Web Sitelerinde Sıkça Yapılan 6 Hata
1. Anormal Tasarımlar — Daha önce binmediğiniz bir marka aracın şoför koltuğuna oturduğunuzu hayal edin. Aracın camını açma isteği aklınızdan geçer geçmez, eliniz kapı kolunun olduğu kısma gider. Benzer durumu web sitelerini ziyaret eden kullanıcılar da yaşar. Sol üstte olması gereken logoyu siz sağ üste yerleştirseniz kullanıcıların alışılagelmiş davranışını bozarsanız. Her şey olması gerektiği yerde, olması gerektiği renklerde, olması gerektiği boyutta olmalıdır ki sitenizi ziyaret eden kullanıcılar zaman kaybetmeden, yorulmadan amacına ulaşabilsin.
→ Bir tasarımın anormal tasarım olduğunu anlayabilmek için, her şeyden önce normal tasarımın nasıl olduğunu bilmekle mümkün olur. Yani standartın ne olduğunu bilmezseniz, size gösterilen doğru gelebilir.
Örneğin; bir web sitesine girdiğinizde Anasayfa menüsü üstte değil de, en altta ise anormal bir tasarımdır. Proje olarak geliştirilen ya da profesyonelce yapılmayan web sitelerinde sıklıkla böylesine anormal tasarımlarla karşılaşılır.
2. Abartılı Animasyonlar — Bazen bir siteyi ziyaret edersiniz, site yerinde duramaz. Kıpır kıpır her şey hareket eder. Resimler soldan sağa doğru kayarken, üzerindeki yazılar animasyonla gelir. Ekranı aşağı doğru kaydırdığınızda kutucuklu yazılar sağdan soldan gelerek ortada buluşur... Bu örnekte ne kadar göz yorucu alakalı-alakasız animasyon çeşidi varsa hepsini kullanmıştır tasarımcı. Tıpkı fazla bilgi göz çıkarmaz deyip, cevap kağıdını doldurdukça dolduran öğrenci gibi.
Profesyonel web sitelerinde animasyonlar minimum düzeyde olmalı ya da olmamalı. Web sitenize girecek olan kullanıcının zihni karmaşık hale gelmemeli.
İstediği bilgiyi anlaşılır ve sade bir tasarımla sunmanız beklenir.
Oldukça hareketli web siteleri gözleri yormakta ve ziyaretçinin web sitenizde kalma süresi de düşmektedir. Animasyonlar kullanılmamalı mı? Elbette ki, kullanılmalı! Fakat kullanılacak animasyonlar yerinde ve doğru bir şekilde kullanılmalı. Aksi halde web siteniz dokunduğunuzda yanıp sönen ışıklı, hareketli bir oyuncağa dönüşecektir.
3. “Sayfa Yükleniyor” Tekniği — Sayfa yükleniyor yazısı, hareket eden bir ikon ya da 0'dan 100'e çıkan bir sayaç... Web sitelerinin bir kısmı ne yazık ki bunları hala kullanıyor. Sayfa geçişleri arasında ekranın komple beyaz olması ve birkaç saniye sonra görünür hale gelmesi kimin hoşuna gider. Güncel bir seo altyapısına sahip olmayan bazı web siteleri, birkaç teknikle kullanıcıyı web sitesinde tutmaya çalışır. “Sayfa Yükleniyor” tekniği de bu tekniklerden biridir. Sanal ortam, sabırsız kullanıcılar üretti. Bundan dolayı, ziyaretçi istediği bilgiye, istediği sürede erişemezse web sitenizi terk edecektir.
4. Ansiklopedik Bilgi Sunumu — Kimi zaman web site yöneticileri, web siteleri daha iyi görünsün diye içeriği bilgi ile boğar. Fakat bu durum kullanıcının yararına değildir. Nitekim kullanıcı istediği bilgiyi direkt göz önünde ister. Karmaşık, paragraflar halinde yazılan içeriği okumak istemez. Doyurucu bilgiyi en yalın anlatımla vermek gerekir.
5. Yanlış Yazı Tipi Seçimi — Gözleri yoran ve okumayı zorlaştıran yazı tiplerinden uzak durulmalıdır. Ziyaretçilerin aşina olduğu Arial veya Times New Roman tipi yazı stilleri seçilmelidir. Böylelikle kullanıcılar daha rahat kendilerine sunulan içeriği zevkle okuyacaktır.
6. Site İçi Dolaşımın Zorlaştırılması — En çok yapılan hatalardan biri de; site içerisinde gezinmeyi zorlayan bir menülerdir. Eğer menüler açık seçik, kolay bağlantılı, alt basamaklara ayrılan bir yapıda değilse muhtemelen ziyaretçi web sitesinde kalmak istemeyecektir.
SAKIN UNUTMAYIN! Amaç kullanıcının web sitesine gelmesinden daha çok ; web sitesinde kullanıcıyı tutmak olmalıdır. Google ziyaretçilerin web sitenize uğradıktan sonra ne kadar kaldığını, gezinip gezinmediğini kolaylıkla ölçebilmektedir. Google’da üst sıralarda yer almak isterseniz kullanıcının rahat hareket edebildiği bir web tasarımı gerçekleştirmeniz gerekir.